Голмайсторът на Ювентус Карлос Тевес малко изненадващо подкрепи Франк Рибери за спечелването на Златната топка за 2013-та година.

Крилото на Байерн е един от тримата претенденти за трофея, заедно с Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Тевес е бивш съотборник и с двамата - с Кристиано той бе заедно в Манчестър Юнайтед, докато с Меси в националния отбор на Аржентина.

Въпреки това той не смята, че някой от тях трябва да бъде избран за най-добър футболист на годината.

"Меси и Кристиано се борят за наградата всяка година. Но за това, което направи през последния сезон с Байерн и начина, по който игра, аз бих я дал на Франк Рибери. Той я заслужава повече", коментира Тевес пред аржентинското радио Ла Ред.

Същевременно той изрази разочарованието си да не бъде викан в националния отбор на Аржентина и показа песимизъм относно шансовете си да попадне в състава за световното първенство.

"Дори и да вкарам 30 гола този сезон, не мисля, че имам шанс да бъда включен в състава на Аржентина за световното първенство. Това е ясно за мен".

"Няма нужда да обяснявам нищо на феновете. Не зависи от мен да обясня защо не играя за Аржентина. Сабея има право на решението. Аз трябва да съм зрял човек и да го приема".

"Би ми било тъжно последният ми спомен с националния отбор да е пропуснатата дузпа срещу Уругвай на Копа Америка 2011-та година".