Ювентус трябваше сериозно да се потруди, но все пак стигна до убедителен успех с 4:1 като гост на Каляри в мач от 19-я кръг на италианската Сериа А.

Резултатът обаче не отразява добре случилото се на терена. Домакините откриха резултата в средата на първото полувреме с гол на Пиния. След това те продължиха да доминират и имаха няколко опасни атаки.

Ювентус обаче изравни с много лек гол на Фернандо Йоренте след асистенция на Стефан Лихщайнер. След почивката "Бианконерите" изпитваха затруднения, но в средата на полувремето влезлият като резерва Клаудио Маркизио вкара решителния втори гол с мощен удар от дистанция.

След това бе вече лесно и Йоренте и Лихщайнер добавиха по още един гол, след като направиха асистенция един на друг  за попаденията.

Това бе рекордна 11-та поредна победа на Юве, с което водачът в класирането ще запази преднината си от 8 точки пред Рома. За Каляри пък това бе първа загуба от 8 мача насам.


Ювентус започна малко по-добре мача и още в 3-та минута стигна до удар към вратата - Фернандо Йоренте с глава центриране, но прати топката над вратата.

Последваха обаче спокойни минути, в които двата тима бяха равностойни и не създаваха сериозни опасности. При една от редките по-креативни атаки за Юве Йоренте изведе Видал на ръба на засадата отдясно в наказателното поле, той показа скорост, за да достигне топката и от аутлинията центрира назад, но защитник изчисти под носа на Тевес.

Първата възможност за Каляри бе в 18-та минута, когато домакините спечелиха пряк свободен удар точно пред наказателното поле. Конти обаче стреля право в стената.

Три минути по-късно  Каляри откри резултата след ново статично положение. След заучено изпълнение на корнер последва центриране, Конти спечели въздушния двубой пред вратата и отклони към оставения абсолютно непокрит Пиния и нападателят от 5-6 метра простреля Буфон.

В 25-та минута домакините можеха да вкарат нов гол. След друго центриране от корнер Касерес изпусна Конти и капитанът на домакините засече остро с глава на сантиметри над напречната греда.

В този етап от мача Каляри бе много по-опасният тим. Пиния опита остър удар от границата на наказателното поле и лек рикошет в защитник затрудни Буфон, но все пак вратарят на Юве успя да избие.

Изненадващо обаче Ювентус изравни резултата в 31-та минута. При една наглед безопасна атака Лихщайнер центрира към точката на дузпата, там Йоренте надскочи Росетини и с глава заби топката в горния десен ъгъл на вратата.

Каляри обаче не се притесни и продължи да атакува много опасно. След центриране от лявото крило Десена надскочи Асамоа и засече с глава само на пет метра от вратата, но Буфон успя инстинктивно да спаси с крака.

Към края на полувремето обаче Ювентус се активизира и създаде няколко добри атаки. Първо Видал нанесе диагонален удар, който бе спасен от Видал. След това Тевес получи подаване на метър навътре в наказателното поле и пробва ефектен удар от полуволе, но не намери добре топката и стреля слабо.

В 44-та минута "Бианконерите" имаха най-доброто си положение за гол, след като Асамоа поднесе по земя в наказателното поле и намери Лихщайнер на десетина метра пред вратата, но той стреля ужасно лошо високо над вратата.
 
Второто полувреме започна подобно на първото - със спокойна игра без опасности за гол. Ювентус имаше леко териториално превъзходство, но то не притесняваше домакините. В 56-та минута Тевес опита да изненада вратаря със силен удар извън наказателното поле, но Адан внимаваше и не се затрудни. Две минути по-късно отново аржентинецът нанесе остър удар по земя от дъгата пред наказателното поле, но отново прати топката в ръцете на вратаря.

Юве се затрудняваше в изграждане на атаките си. Антонио Конте реагира, но ходът му бе малко изненадващ, тъй като той извади Пирло и пусна на негово място Клаудио Маркизио.

Това обаче се оказа печелившо решение, тъй като именно Маркизио се разписа и изведе Ювентус напред в резултата. В 73-та минута той изстреля истински снаряд от 25  метра, Адан се хвърли и достигна топката с върха на пръстите си, но заради силата на удара я отклони в собствената си мрежа.

Само три минути по-късно "Старата Госпожа" сложи точка на спора с трети гол. Лихщайнер комбинира с Видал и бе изведен близо до аутлинията в наказателното поле. След това даде много прецизно подаване по земя, което мина между вратаря и защитата и Йоренте вкара най-лесния гол в кариерата си от един метър на празна мрежа.

При това положение Каляри рухна и в 80-та минута падна четвърти гол за Юве. Силен удар от дистанция на Йоренте не бе уловен от Адан и притичалият Лихщанйер измъкна топката под носа му и вкара на празна мрежа.

В последните минути нервите на домакините не издържаха и Пиния получи директен червен картон.

Каляри - Ювентус 1:4

1:0 Пиния 23
1:1 Йоренте 31
1:2 Маркизио 73
1:3 Йоренте 76
1:4 Лихщайнер 80

Каляри: Адан, Астори, Пизано, Муру, Росетини, Конти, Косу, Десена, Екдал, Сау, Пиния

Ювентус: Буфон, Касерес, Киелини, Бонучи, Асамоа, Лихщайнер, Погба, Пирло (66 Маркизио), Видал, Тевес, Йоренте