Треньорът на Наполи Рафа Бенитес и президентът на клуба Аурелио де Лаурентис атакуваха Ювентус покрай мача между двата тима с твърдението, че бианконерите са облагодетелствани от огромния си бюджет. Наставникът на Старата госпожа Антонио Конте отвърна, че южняците са хвърлили 100 млн. евро на вятъра. "Да не би да сме купили Меси, че се оплакват?", попита риторично Конте.

"Кориере дело Спорт" направи справка за средствата, похарчени от двата клуба. През настоящия сезон. Наполи действително е похарчил близо 100 млн. евро за нови попълнения – 85 млн. през лятото и още почти 15 млн. за Жоржиньо, Гулам, Енрике и половината от правата на Андухар (който остана в Катания) през януари. Южняците обаче продадоха Кавани, както побърза да напомни Бенитес и като цяло салдото на клуба е -17,4 млн. евро срещу -10,45 млн. евро за Юве, който привлече Тевес и Огбона, докато Джакерини и Матри напуснаха.

За сравнение разликата между покупките и продажбите на Интер е -30,65 млн. евро, докато Рома похарчи 66,64 млн. евро за нови играчи през лятото, но благодарение на продажбите на Ламела, Освалдо и Маркиньос постигна внушителна печалба от 24,46 млн. евро на трансферния пазар.

Що се касае до спора между Бенитес и Конте, Наполи наистина е похарчил повече пари за нови попълнения този сезон. В същото време обаче разходите за заплати на бианконерите са далеч по-големи от тези на небесносините – 100 млн. евро срещу 65 млн. евро, изтъкна "Кориере дело спорт".