Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон изненадващо заяви, че е останал в тима само и единствено благодарение на треньора Антонио Конте. Италианският национал даде интервю по "Скай Спорт Италия". На въпроса какво е дал Конте на Ювентус, Буфон отвърна така:

"Най-напред, ако не беше той, щях да отида в Рома. След двете поредни седми места отношенията ми с клуба се бяха влошили и тифозите се съмняваха в мен, след като се възстанових от контузията си. Мислех, че единственият изход е да сменя атмосферата. Треньорът обаче ме убеди да остана и поглеждайки назад, мога да кажа, че това е било правилното решение".

"Освен това Конте е страхотен мотиватор", продължи Буфон. "Когато се станал шампион два пъти поред, често пъти настъпва известно отпускане, което се дължи на самодоволство, а това не води до нищо добро. Благодарение на него обаче сме пределно концентрирани и се раздаваме всеки мач, за да спечелим трета поредна титла.  Искаме скудетото и Лига Европа, за да се завърнем в континенталния елит."

Капитанът на Юве не пропусна да похвали съотборниците си Карлос Тевес и Пол Погба.

"В някои ключови моменти волята за победа и умението да носи тима си на гръб, които притежава Тевес, ни бяха от огромна полза, особено в началото, когато бяхме малко апатични. Физическата му мощ и страхотната му мотивация ни помогнаха да стигнем до трите точки в много мачове", коментира Буфон.

"Погба е невероятен талант, естествен талант, истинска природна сила. Той изненада всички ни, направо експлодира. Само за два – два и половина месеца всички вече бяхме наясно за какъв играч става дума", каза още вратарят. Той обаче допълни, че няма да се изненада, ако Погба бъде продаден при достатъчно добра оферта.