Ювентус загуби с 1:2 първия полуфинален мач в Лига Европа срещу Бенфика, но съхрани отлични шансове да отстрани Орлите на собствения си стадион.

"Много съм огорчен от този резултат и смятам, че е несправедлив", заяви треньорът на бианконерите Антонио Конте. "Не започнахме мача по най-добрия начин, но успяхме да им отнемем инициативата. Бенфика трепереше, но не се срина, а ни вкара втори гол. Доволен съм от момчетата и съм убеден, че на реванша подкрепата на тифозите ни ще си каже думата."

"Ювентус игра по европейски – с енергия и ритъм, а не по италиански", продължи Конте. "Защитихме подобаващо честта на калчото. Бенфика успя да проведе няколко контри, но иначе не създаде почти нищо. За схемата 3-5-2 ще кажа, че онези, които играят с четирима в отбрана, сега са си вкъщи и гледат европейските мачове по телевизията."

Карлос Тевес заби гола за Ювентус и се разписа за първи път в Европа след 5-годишно прекъсване. За последно той бе вкарвал на континенталната сцена в двубоя между Манчестър Юн и Порто на 7 април 2009 г.

"Това, че се разписах в европейски мач, не е важно. Важното е, че имаме шансове да продължим. Остават ни 90 минути и Юве може да се справи, убеден съм", коментира аржентинецът.