Антонио Конте изненадващо напусна треньорския пост на Ювентус. Двете страни решиха да прекратят предсрочно договора на специалиста по взаимно съгласие.

Новината бе потвърдена на официалния сайт на "Бианконерите", които публикуваха и интервю с Конте, който обясни мотивите си.

Двете страни имат несъгласие относно стратегията на клуба за трансферите и целите през следващия сезон.

Конте е начело на Ювентус от 3 години, в които спечели три поредни титли на Италия. През 2012-та година той изтърпя наказание от 4 месеца да не води клуба по обвиненията за уреждане на мачове.

Очакванията са Конте да замени Чезаре Прандели на поста национален селекционер на Италия след оставката на последния след края на световното първенство.

"Трябва да обявя взаимното решение да прекратим договора с ювентус, който ни свързваше за този сезон", заяви Конте в съобщението.

"До това решение бе извървян път. Нека да кажем, че победите са трудни, независимо къде се намираш. Неизбежно е в толкова престижен и исторически печеливш отбор като Ювентус да си задължен да печелиш, така че е трудно".

"Човек, който се е доказал като победител обаче може да преживее този стрес и мисля, че аз го доказах".

"Феновете на Ювентус вече знаят, аз им отправям огромно и безкрайно благодаря за всичко, което ми показаха през годините, както като играч, така и като треньор".

"Искам феновете да бъдат горди от нашите три години, тъй като постигнахме нещо историческо с трите поредни титли  и рекорда от точки в Сериа А. Никой не може да ни го отнеме".

"Искам да благодаря на всички играчи, с които съм работил, които ми помогнаха да стана печеливш треньор и които ми помогнаха да израстна".

"Благодаря и на Андреа Аниели, че ме избра преди три години в труден момент за Ювентус. Благодаря на всички служители, които ми помогнаха в Ювентус".

Запитан дали мисли за треньорския пост начело на Италия, Конте отговори: "В този момент мисля само за настоящето и за решението, което току що направих. Утре ще мисля за бъдещето си".