Скандалът "Калчополи" от 2006 г. е причината за трагичното състояние на италианския футбол, заяви президентът на Ювентус Андреа Аниели.

"През годините, за които след "Калчополи" бе взето решение, че са вършени нередни неща, според мен няма нищо нелегално. Мога да кажа само, че през 2006 година Ювентус и Милан имаха приходи, сходни с тези на големите клубове в Европа – Реал, Барселона, Манчестър Юн, Байерн. После обаче се сринахме", поясни клубният бос.

"Днес Ювентус има 180 млн. тифози в целия свят. Ако успеем да ги накараме да платят по 1-2 евро, това означава, че приходите ни ще се увеличат със сума от порядъка на 180-360 млн. евро. За съжаление в този момент изоставаме много от гореспоменатите клубове, които инкасират по около 500 млн. евро годишно. С турнета като това в Индонезия обаче можем и ние да подобрим финансовото си състояние", заяви Аниели.

"В момента Ювентус не се стреми да продаде нито един свой футболист. Поглеждайки назад, мога да кажа, че съм горд, че в последните години привлякохме играчи като Пирло, Бардзали и Погба, при това, без да харчим огромни суми", подчерта президентът на Ювентус.

"Нашата цел е да защитим позициите си в Италия и да се представим колкото се може по-добре в Европа. Би било чудесно да влезем сред най-добрите осем отбора в Шампионската лига. След 2006 година се наложи да градим наново европейски манталитет у повечето си футболисти. За нас е от изключителна важност всяка година да се класираме за фазата на прякото отстраняване в Лигата", каза още Аниели.