Ювентус взе първа победа в контролите това лято, като разгроми 8:1 сборен отбор на звездите от индонезийската Супер Лига. Мачът се игра в Джакарта и е първия от азиатското турне на бианконерите.

Съставът на Масимилиано Алегри имаше огромно превъзходство и можеше да вкара още доста голове. С хеттрик се отличи Фернандо Йоренте. По едно попадение добавиха още Андреа Пирло от дузпа, Себастиян Джовинко, новото попълнение Коман, Карлос Тевес и Симоне Пепе.

За индонезийците точен беше Лопичич, който откри резултата още в 3-ата минута.


Новият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри все още търсеше първата си победа начело на тима. Двете контроли до момента завършиха кошмарно за бианконерите - загуба 2:3 от Лученто и равенство 0:0 с Чезена. 

Алегри заложи на схема 3-5-2. В атака тандем бяха Джовинко и Йоренте, а в отбрана започнаха Касарес, Бонучи и Огбона.

Стадионът в Джакарта бе пълен и имаше много тифози на Ювентус, които дори бяха приготвили специална хореография за срещата.

Мачът обаче започна много добре за домакините. Още във втората минута вратаря Буфон трябваше да спасява Юве. Майтимо стреля много добре от около 25 метра и топката отиваше в долния ъгъл на вратата. Стражът на Юве се хвърли и изби в корнер.

При неговото изпълнение обаче Буфон капитулира. Защитата на Юве не се справи добре и позволи топката да стигне до вратарското поле където Лопичич изпревари Лихтщайнер и засече топката в ъгъла - 1:0 за индонезийците.

В ответната атака Ювентус изравни. Джовинко се измъкна в наказателното поле, след хубав пас на Йоренте. Застигнат в гръб от Лобо и съборен. Съдията веднага посочи бялата точка - дузпа. Андреа Пирло бе безгрешен, като прати топката в ъгъла - 1:1.

Постепено Ювентус заигра по-спокойно и от началната еуфория на индонезийците не остана нищо. 

В 16-ата минута бианконерите поведоха. Погба хвърли дълго подаване в наказателното поле, защитата на домакините се обърка и поднесе топката на крака на Йоренте, който от воле опъна мрежата.

Само 3 минути след това Йоренте вкара втория си гол в мача. Джовинко изведе отлично Лихтщайнер отдясно, а той поднесе към испанеца, който на празна врата реализира за 3:1.

В 23-ата минута Йоренте вече имаше хеттрик на името си. Погба подаде с пета към Лихтщайнер, който центрира и испанския таран с глава заби топката в мрежата за 4:1.

10 минути преди края на първата част и Джовинко се записа при голмайсторите. Йоренте този път бе асистент, като изведе партньора си, който прати топката в ъгъла.

На почивката имаше доста смени. Евра, Тевес, Сторари и Коман се появиха в игра за бианконерите. След това на терена излязоха още Видал, Пепе, Киелини, Падоин и Витале.

В 66-ата минута резултата стана 6:1. Новото попълнение Коман се разписа след асистенция на Пепе. Коман вкара от упор, след доброто подаване на Пепе.

Само три минути след това Пепе изработи и седмия гол. Негов удар по диагонала бе избит от вратаря, но Тевес бе точен с добавка на празна врата. 

В последната минута Ювентус вкара и осми гол. Вкара го Пепе, който се включи отлично от пейката. Той бе изведен сам срещу вратаря и спокойно копна топката над стража на домакините, за да оформи крайното 8:1.

СЪСТАВЪТ НА ЮВЕНТУС: Буфон (46 Сторари), Касарес (72 Мота), Бонучи (72 Мароне), Огбона, Лихтщайнер (63 Киелини), Погба (46 Перейра), Пирло (63 Пепе), Маркизио (63 Витале), Асамоа, Джовинко (46 Коман), Йоренте (46 Тевес)