Нападателят на Ювентус Алваро Мората е категоричен, че не изпитва лоши чувства към Реал Мадрид за това, че се освободиха от него.

Мората не можа да се наложи в титулярния състав на Белите през миналия сезон и въпреки контузията на Хесе Родригес бе счетен за ненужен на "Сантяго Бернабеу".

След оферти от редица европейски клубове, накрая той премина в Ювентус с трансфер за 20 милиона евро. В последствие Реал взе в нападение Хавиер Ернандес от Манчестър Юнайтед.

"Чичарито е страхотен играч. Той отговаря на очакванията на Реал Мадрид", коментира Мората в ексклузивно интервю пред Goal.com.

"Той може да се справи много добре там, както показа с двата си гола срещу Депортиво. Той може да помогне много когато влиза в игра. И ако не, те имат Гарет Бейл, Иско и други решения в атака".

Мората разкри още, че продължава да поддържа връзка с доста от бившите си съотборници и не изключи възможността да се върне обратно в Мадрид.

"Серхио Рамос беше като по-голям брат за мен още от момента, в който дойдох в отбора. Има също Икер Касияс, Алваро Арбелоа... всички".

"В момента аз имам много хубав сезон с Ювентус, за който да мисля. А в бъдеще ще видим какво ще стане".

"Първото нещо за мен  е да съм важен за Юве. Всеки ден съм малко по-близо до постигането на тази цел. Отново играя и срещу Рома бях близо до гол. Така че бавно започвам да се чувствам все по-комфортно и играя със самочувствие".

Мората коментира и изказванията на капитана на Рома Франческо Тоти, който се нахвърли остро срещу съдийството и заяви, че могат да дадат предварително титлата на Ювентус.

"Тоти е велик играч, вероятно исторически, но може би не трябваше да казва тези неща".

По отношение на червения си картон Мората изрази несъгласието си с решението на съдията и изрази надежди, че наказанието му може да бъде съкратено.

"Беше много странно. Не съм направил нищо. Бях твърд във влизането, но само защото беше мач, в който трябва да бъдеш твърд. Просто отборът ми имаше нужда от това - да спирам играта на съперника, да бъда агресивен".

"В предишната ситуация той ме блъсна срещу преградите. Но това е футбол. Не знам защо Манолас имаше толкова остра реакция, тъй като те също ни ритаха. Не съм направил нищо и се надявам, че те ще направят нещо, за да намалят наказанието ми. Но важното нещо е, че победихме".