Ювентус и Арсенал се вкопчиха в здрава битка за подписа на Пауло Дибала от Палермо. И двата клуба проявяват сериозен интерес към аржентинеца, който през този сезон има 13 гола в Серия „А“.

Смята се, че „бианконерите“ са с предимство, тъй като желанието на футболиста е да остане в Италия. Според Tuttosport обаче Юве може да плати максимум 30 милиона евро за Дибала, докато Палермо настоява за минимум 40 милиона евро.

От Арсенал пък са готови да извадят 35 милиона евро, плюс различни бонуси. „Топчиите“ могат да предложат и по-висока заплата на нападателя, а таванът на италианския шампионе 2 милиона. евро. Смята се, че ако Дибала не се разбере с Юве, чак тогава ще поеме към „Емиретс“.

В същото време стана ясно, че Валенсия иска Фернандо Йоренте. През този сезон нападателят има едва 7 гола в 30 мача и почти сигурно ще напусне Юве през лятото. Масимилиано Алегри е дал зелена светлина за продажбата му, а „прилепите“ искат да вземат Йоренте като заместник на Алваро Негредо, който играе при тях под наем от Манчестър Сити.