Италианският шампион Ювентус ще се опита да вземе Хавиер Масчерано от Барселона за заместник на контузилият се Сами Кедира.

Според Tuttosport, аржентинският национал иска да завърши кариерата си в Италия, след като натрупа опит в английската Висша лига и испанската Примера дивисион.

Торинският вестник смята, че "старата госпожа" иска на всяка цена да намери футболист, който да играе вместо Кедира. Германският национал получи контузия по време на контролата с Олимпик Марсилия (0:2) и ще се възстановява поне два месеца.

Цената на 31-годишния Масчерано е около 10-15 милиона евро, но Барса трудно ще му позволи да напусне, защото клубът има трансферно ембарго до 1 януари и не може да му купи заместник.

В същото време изпълнителният директор на "бианконерите" Джузепе Марота заяви, че клубът няма да успее да привлече Иско от Реал Мадрид или Оскар от Челси.

Торинци търсят под дърво и камък нов атакуващ халф, който да играе на мястото на продадения в Байерн Мюнхен Артуро Видал. Марота подчерта още, че Пол Погба ще остане в Юве поне до следващото лято.

"Атакуващ халф? Търсим определен тип футболист, но трябва да се отбележи, че в средата на терена сме добри. Имаме Погба, Маркизио, Кедира и Перейра".

"И Дибала може да играе зад нападателите. Оскар и Иско са изключителни играчи, но за съжаление те няма да дойде в Ювентус. Бъдещето на Погба? В съвременния футбол желанието на играча е от първостепенно значение. За пример ви давам Тевес".

"Очевидно е, че ние искаме да задържим Пол, докато играе футбол, но не можем да си позволим да направим някоя лудост с огромна заплата, както правят други клубове", заяви Мората.