Четирикратният носител на Златната топка – Лео Меси, е препоръчал на ръководството на Барселона да привлече новата звезда на Ювентус Пауло Дибала, съобщава Tuttosport.

Според близкото до торинци издание, аржентинският гений е останал впечатлен от качествата на 22-годишния нападател, с когото се запозна по време на лагер на националния отбор през септември. Юве привлече Дибала през лятото за 40 милиона евро, но цената му скочи и вече е 60 млн. евро.

Френският шампион ПСЖ също се интересува от услугите на Дибала. "Принцовете" проявяваха интерес към него и през лятото, заедно с Милан, Интер и Арсенал. Тогава обаче желанието на Дибала да облече "черно-белия" екип се оказа решаващо за трансфера. От Юве обаче са твърди и смятат острието си за непродаваемо.

В събота Дибала вкара чудесен гол, с който донесе победата с 1:0 над Милан. Gazzetta dello Sport отбелязва, че от пристигането си при "бианконерите", нападателят е качил 4 кг мускулна маса, докато La Repubblica пише, че на мач пробягва средно по 12 км, а показателите му са далеч по-добри от тези на Карлос Тевес.