Генералният директор на италианския шампион Ювентус – Джузепе Марота, разкри част от трансферните планове за лятото.

Той потвърди, че има голям интерес към звездите на "старата госпожа", но клубът няма намерения да се разделя с нито един ключов играч. По-деликатни обаче са ситуациите с Хуан Куадрадо и Алваро Мората, при които "бианконерите" нямат последната дума.

Колумбийският национал играе под наем от Челси без клауза за постоянното му откупуване, докато Реал възнамерява да си върне испанския стрелец за 30 млн. евро, след което да го препродаде за 50 млн. евро.

"До три седмици трябва да стане ясно бъдещето на Мората. Искаме да стигнем до окончателно споразумение и да го задържим, но ако отговорът е отрицателен, ще направим нова оценка на ситуацията и ще действаме по друг план. Той е на няколко десетки милиона евро, но не искам да говоря в цифри, защото може да стане всичко", каза Марота в интервю за Mediaset Premium.

Той добави още, че Иско е отличен играч, но Реал едва ли ще се съгласи да се раздели с него, след което коментира и ситуацията с Куадрадо. "Скоро ще имаме среща с Челси, за да разберем техните намерения. Колкото до Андре Гомеш от Валенсия и Бернандо Силва от Монако, те са гъвкави футболисти с потенциал, но не сме преговаряли", каза още шефът в Юве.

Относно Леонардо Бонучи, който е искан от бъдещите мениджъри на Челси и Манчестър Сити – Антонио Конте и Пеп Гуардиола, той заяви: "Бонучи е чудесен играч и мисля, че възнамерява да играе за нас още много години. Пристигна като неизвестен защитник, но днес е един от лидерите ни. За отбор, който има големи цели, играчи като него са фундаментални", допълни Марота.

Той коментира и новия договор на Макс Алегри. "Преподписването му е формалност. Сегашният контракт е до 2017 г., но ние искаме да го поднови поне за още година. Има чудесно разбирателство между нас, прозрачност и честност. Никога не ни е минавало през главите, че може да напусне. Започваме трета година заедно и тази епоха не е в края си", каза още той.

Марота коментира и големите перли на "старата госпожа" – Пол Погба и Пауло Дибала. "Вярно е, че миналата година Манчестър Сити ни пита за Пол Погба, но любезно отговорихме, че не се продава и въпросът приключи. Няма да отрека, че има много предложения за него и Дибала, защото са талантлив и млади. Но те не са на пазара", категоричен беше Марота.

Накрая той каза и какви играчи ще се опита да привлече Юве през лятото. "Трябва да се опитаме да създадем комбинация от младост и опит и това евентуално да стане с поддържането на италианските корени. Можем да се подобрим, но се налага да търсим играчи, които са на разположение и ще се впишат в стила ни. Това не е лесно, защото конкуренти на пазара са ни най-богатите клубове", завърши той.