Паника в Ювентус! Ръководители, треньори, фенове, та даже и играчи са силно притеснени от кондицията на новото попълнение Гонсало Игуаин.

Голмайсторът беше купен за рекордните за Серия А 90 млн. евро от Наполи и привличането му предизвика истинска истерия в Торино. 

Тя обаче се изпари в момента, в който феновете го видяха в действие в контролата с Уест Хем, спечелена с 3:2 на Олимпийския стадион в Лондон.

Игуаин дебютира именно там, но най-меко казано, втрещи с наднорменото си тегло. И черно-бялата фланелка с №9 за една бройка не се скъса под напора на бирения му корем. Това, естествено, накара най-вече ултрасите на Наполи да го скъсат от подигравки в социалните мрежи. 

"Този не струва 90 млн., но тежи 90 кг" и "това не е Пипита, а Трипита" (Пипита е прякорът му, а Трипита е намек, че е тройно по-дебел от нормалното), гласяха най-често шегите по адрес на Игуаин. 

В Юве обаче все пак се надяват, че аржентинецът бързо ще влезе във форма, за да не се налага да е резерва на конкурента си на върха на атаката Марио Манджукич.