Италианският шампион Ювентус привлече Аксел Витсел от Зенит Санкт Петербург, съобщава вестник La Stampa, който е собственост на семейство Аниели, което контролира и "старата госпожа".

Сделката е била завършена снощи, като белгийският национал е подписал петгодишен договор със заплата 4,5 млн. евро на сезона. Остава само халфът да премине задължителните медицински изследвания, след което ще бъде официално обявен като нов играч.

Зенит пък ще получи 18 млн. евро за него, като сумата може да нарасне на 20 млн. евро с бонусите. Евертън предлагаше 30 млн. евро, за да вземе Витсел, но желанието му да облече "черно-белия" екип се е оказало решаващо.

27-годишният футболист ще има тежката задача да замени продадения за 105 млн. евро в Манчестър Юнайтед Пол Погба. Витсел се превръща в шестото ново попълнение на торинци. Преди това бяха привлечени Гонсало Игуаин, Миралем Пянич, Дани Алвеш, Марко Пяца и Меди Бенатия.

Очаква се до края на деня в Юве да се завърне и Хуан Куадраро от Челси. Колумбийският национал най-вероятно отново ще бъде преотстъпен.