Легендарният нападател Паоло Роси не може да разбере защо 90-милионната покупка на Ювентус Гонсало Игуаин е бил оставен на резервната скамейка по време на дербито с Интер, загубено от "бианконерите" с 1:2.

Изненадващо Макс Алегри предпочете да заложи на Марио Манджукич като таран, докато аржентинският национал се появи на терена след почивката. "Резултатът от мача е доказателство, че във футбола нищо не е сигурно", каза Роси в интервю за Gazzetta dello Sport.

"Ювентус още е в процес на изграждане, но не мога да разбера защо Игуаин беше резерва. Той е много силен нападател и отборът трябва да играе за него. Това важи и при наличието на Пауло Дибала, който за мен е най-модерната версия на Омар Сивори", добави Роси.

След това той беше попитан дали Юве има шанс да спечели Шампионска лига. Бившият нападател беше част от състава на "старата госпожа" при първия триумф в КЕШ през 1985 г. Успехът обаче беше засенчен от трагедията на стадион "Хейзъл", където тифозите на Юве са нападнати от фенове на Ливърпул, в резултат на което се срутва стена и загиват 39 души.

"Все още ми е трудно да говоря за "Хейзъл". Никога няма да забравя чувалите, покриващи телата на загиналите. Но може ли Юве да спечели Шампионска лига? Отборът има всичко, за да го направи, но в исторически план е проклет в този турнир. Трябва да се научи да се справя с натиска, както направи Реал Мадрид при спечелването на Десетата. Мина много време до нея, но в крайна сметка моментът на испанците настъпи", добави голмайсторът на световното първенство през 1982 г.

"Бианконерите" имат шест загубени финала в Шампионска лига от общо осем и са на първо място по този показател. Последното поражение е от 2015 г., когато в Берлин Юве падна с 1:3 от Барселона. За последно торинци триумфираха през 1996 г., надделявайки над Аякс след изпълнение на дузпи.