Треньорът на Ювентус Макс Алегри заяви след измъчената победа с 1:0 над Палермо, че отборът му трябва да се подобри. Спецът добави, че най-важното нещо са трите точки, които възпитаниците му спечелиха в Сицилия.

"Казах на момчетата, че днес имаме две цели – да спечелим и да не отстъпваме. Очевидно е, че трябва да се подобрим, защото направихме твърде много грешки. Имаше ги на техническо ниво, при пасовете, но важното е, че спечелихме след тежка серия", каза Алегри веднага след края на мача на стадион "Ренцо Барбера".

Той заяви още, че е доволен от нападателното дуо Гонсало Игуаин – Марио Манджукич, които за първи път започнаха титуляри за Юве. "Не си комбинираха много, защото това не е в техния стил. Справиха се добре и помагаха в защита. По мое мнение играха на ниво и създаваха шансове", добави треньорът на италианския хегемон.

По време на мача Даниеле Ругани и Квадво Асамоа напуснаха терена принудително, като Алегри каза, че състоянието на защитника не е притеснително, но положението с халфа е по-тежко.

Накрая Алегри потвърди, че се е видял с Пол Погба, който летя за Торино, за да си събере багажа. "Той е много щастлив от избора си да се върне в Манчестър Юнайтед. Пол е универсален играч, който може да направи от нищото нещо", завърши тактикът.