Италианският хегемон Ювентус остава на върха в класирането в Серия "А" и след 6-ия кръг.

"Бианконерите" са непоклатими от 1-то място, благодарение на успеха с 1:0 като гост над Палермо. Успехът обаче не дойде никак лесно, като сицилианци, които за първи път в историята си допуснаха три поредни загуби в калчото на стадион "Ренцо Барбера", се представиха чудесно. Те обаче отправиха само един точен изстрел в цялата среща, а в началото на второто полувреме Едоардо Голданига си вкара автогол след удар на Дани Алвеш. Така Юве постигна девета поредна победа над този съперник при голова разлика 18:0 и събра 15 т. Палермо пък остава с 5 т. и е на 16-та позиция.

Макс Алегри направи няколко промени в състава си, сравнение с победата с 4:0 над Каляри през седмицата. Леонардо Бонучи започна титуляр за сметка на Джорджо Киелини, а шанс за изява отново получи Даниеле Ругани. Той обаче се контузи през първото полувреме и беше принудително сменен от Хуан Куадрадо, който направи повторен дебют с "черно-бялата" фланелка.

Гонсало Игуаин и Марио Манджукич пък за първи път започнаха заедно в атака, докато намиращият се в слаба форма Пауло Дибала седна на скамейката. За Палермо стартира българският национал Ивайло Чочев, който игра до 81-ата минута, когато беше сменен от Оскар Хилйемарк.


Първият точен изстрел в мача дойде в 7-ата минута, когато Пянич стреля от фаул отдясно на наказателното поле, но вратарят успя да боксира. После Юве продължи с натиска си и в 12-ата минута Манджукич беше оставен абсолютно непокрит след центриране от корнер, но направи непростим пропуск отблизо, не уцелвайки вратата. След 20 минути игра гостите спечелиха ново нарушение на опасна позиция, от което Пянич центрира остро, но в последния момент Манджукич беше изпреварен.

Малко по-късно Игуаин беше изведен с отличен дълъг пас срещу Посавец, опита се да премине покрай него и да се озова пред опразнената врата, но стражът не се хвана на финта и успя да вземе топката от краката на аржентинския голаджия. В средата на полувремето пред Палермо се откри нелоша възможност да притесни Буфон от статично положение, но подаването на Диаманти беше избито.

В 33-ата минута "бианконерите" създадоха най-чистото си положение. Манджукич напредна и върна малко назад към Куадрадо, който продължи към Игуаин. Нападателят намери Лемина на чиста позиция в наказателното поле, но шутът му беше спасен от вратаря. По-късно и колумбийският национал стреля от движение, но в ръцете на Посавец. В продължението на първата част вратарят на домакините изби центриране, топката попадна в Пянич, който се опита технично да го прехвърли и сгреши.

Второто полувреме започна с натиск на Юве, който даде резултат в 49-ата минута. Тогава Чочев изби пас към Кедира, топката попадна в Куадрадо и той върна към Алвеш. Бразилецът стреля мощно от дистанция, получи се рикошет в тялото на Голданига и кълбото влетя неспасяемо точно до лявата греда – 1:0!

След гола Палермо се опита да натисне и пресираше съперника си още в неговата половина, но в 65-ата минута Манджукич можеше да сложи точка на спора. Хърватинът отправи прекрасен удар от воле, насочен точно под горната греда, но Посавец успя да избие с върха на пръстите си. 5 минути по-късно вратарят на "розовите" отново показа класа. Палермо сбърка при изнасянето на топката, Кедира намери непокрития Манжукич, който засече от движение, но сънародникът му отрази.

В 72-ата минута Алвеш центрира от фаул и седемнайската на Юве най-накрая успя да преодолее Посавец, но попадението не беше зачетено заради засада. Десет минути по-късно Несторовски стреля от малък ъгъл, но Буфон беше на мястото си и спаси. До края не падна нов гол и "старата госпожа" спечели с 1:0, въпреки че завърши сблъсъка с човек по-малко, тъй като Квадво Асамоа се контузи, а Макс Алегри беше направил и трите си смени.

Палермо – Ювентус 0:1

Голмайстор:

0:1 Голданига (49-авт)

Палермо: Посавец, Чионек, Гонсалес, Голданига, Рисполи, Гаци, Яяло (68-Енрике), Алеесами, Диаманти, Чочев (81-Хилйемарк), Норберт (60-Несторовски)
Треньор: Роберто Де Дзерби

Ювентус: Буфон, Ругани (31-Куадрадо), Бонучи, Бардзали, Алвеш (85-Киелини), Сандро, Лемина, Кедира, Пянич (68-Асамоа), Манджукич, Игуаин
Треньор: Макс Алегри

Стадион: "Ренцо Барбера"
Съдия: П. Валери
Жълти картони: Голданига, Гонсалес, Алеесами (Палермо); Бонучи, Манджукич, Алвеш (Ювентус)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zyQhSdpInn4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>