Италианският шампион Ювентус ще направи нов опит да привлече халфа на Зенит Санкт Петербург Аксел Витсел. Това заяви генералният директор на "бианконерите" Джузепе Марота.

През лятото белгийският национал беше с единия крак при торинци, но сделката пропадна в последния ден на трансферния прозорец. Юве обаче не се е отказал от услугите на 26-годишния футболист и ще се иска да го купи още през януари.

"Наблюдаваме много играчи", каза Марота пред Radio Anch’io Sport, като изключи възможността Марсело Брозович от Интер да бъде привлечен "Витсел е в по-лесна позиция, защото има договор до лятото. Ще направим опит да го вземем през януари или юни", разкри шефът на Юве.

"Нашата силна страна е защитата. Трябва да продължаваме да правим всичко възможно да подобряваме отбора и клуба. Приходите ни се удвоиха и през лятото направихме скъпи инвестиции за вдигане на класата", добави още Марота, визирайки 90-милионния трансфер на Гонсало Игуаин от Наполи.

Той беше помолен да коментира и основните цели на Юве през този сезон. Всички тифози мечтаят да спечелване на Шампионска лига след 20-годишна пауза. "Ще се опитаме да се представим възможно най-добре на всички фронтове. Нека видим какво ще се случи", завърши Марота.