Бащата на халфа на Ювентус Клаудио Маркизио – Антонио, даде интервю относно тежката контузия на италианския национал.

През пролетта полузащитникът скъса кръстни връзки и пропусна Евро 2016. От известно време той тренира наравно със съотборниците си, но треньорът на "бианконерите" Макс Алегри не бърза с пускането му в игра. Очакванията са голямото завръщане на терена за Маркизио да стане факт в края на този месец.

"Травмата беше най-тежкият ни момент, но Маркизио успя да премине през него и вече всичко е към края си", заяви Антонио в интервю за Tuttosport. "Съпругата му Роберта изигра феноменална роля през последните шест месеца. Две неща помогнаха на Клаудио да не изпадне в депресия: семейството и другата му голяма любов – Ювентус. Спазва стриктно програмата на физиотерапевтите през цялото време. Маркизио е машина!", отсече още бащата на футболиста.

"Съотборниците му също бяха фантастични и в такива моменти можете да разберете какво представлява групата футболисти на Юве. Когато отборът загуби някого заради травма, гневът става двоен. Като фен съм се научил да звъня на Клаудио след загуба най-малко два дни по-късно", каза още той. Маркизио-старши беше попитан кога се очаква синът му отново да играе с "черно-белия" екип. "Вече тренира, но трябва да бъдем търпеливи да достигне върхова форма", добави Антонио.

Бащата на Маркизио разкри още, че халфът е впечатлен от качествата на новите попълнения Миралем Пянич и Гонсало Игуаин.