Треньорът на италианския шампион Ювентус – Макс Алегри, остана доволен от победата с 2:1 над Удинезе в мач от 8-ия кръг на Серия "А".

"Получи труден мач, който ние допълнително си усложнихме, като не се възползвахме от шансовете, които имахме в началото. Загубихме пореден играч преди началото на двубоя (б.р. Джорджо Киелини), но Скудетото се печели точно с такива победи, когато подхождаш към мача с правилната нагласа", заяви Алегри, който за първи път от дълго време използва схема 4-4-2.

Промяната беше наложителна заради контузиите, които Юве има в центъра на защитата. Освен Киелини, в лазарета е и Даниеле Ругани, докато Леонардо Бонучи получи почивка, но влезе в игра в края на мача. Той смени Меди Бенатия, който се завърна на терена след травма.

"Искам отборът да може да променя схемата на игра по време на мач в зависимост от стила на съперника. Футболистите трябва да могат да правят това, понякога дори без треньорът да им казва. Когато това се случи, ще знам, че сме достигнали нужното ниво на зрялост в играта ни".

"Опитваме се да играем така, че да не оставяме празни пространства, да "четем" играта на противника и да му противодействаме по най-добрия начин. Променихме играта си през второто полувреме и не дадохме почти никакви шансове на Удинезе", добави спецът.