Шампионът на Италия Ювентус продължи с наказателната си акция в Серия "А", след като обърна с 2:1 Удинезе в Торино и записа поредна шампионатна победа.

Гостите дръпнаха в резултата след попадение на Якуб Янкто (30), но "старата госпожа" стигна до трите точки с два гола на Пауло Дибала (43 и 51-дузпа).

Така Юве продължава да диктува модата в Италия и е едноличен лидер с 21 точки, с пет повече от Рома. Удинезе е в долната половина на класирането и със седем точки ще се бори за оцеляването си.

Като цяло домакините контролираха мача, надиграха гостите си и в крайна сметка се поздравиха с успеха. Това беше домакинска победа №20 поред за "бианконерите". 

От своя страна играчите на Удинезе заслужават само суперлативи за представянето си в мача, но не си повярваха при резултат 0:1, че могат да вземат нещо от тази среща и логично загубиха. 


Ювентус започна с атаките още от началото и притисна сериозно гостите си от Удине. Във втората минута Пауло Бруно Дибала навърза отбраната на Удинезе и стреля остро, но топката профуча до гредата.

Последваха нови атаки на домакините, но с пропуск се отчете и Марио Манджукич. Отговорът на гостите дойде в 11-ата минута. Тогава Родриго Де Пол се озова на чиста позиция и шутира мощно от дъгата на наказателното поле, но в аут.

Това положение стресна домакините и те отново взеха инициативата и натикаха гостите пред пеналта им. Шест минути по-късно удар с глава на Марио Манджукич не намери целта, а малко по-късно с попадението се размина и Хуан Куадрадо.

В 25-ата минута Ювентус последователно изпусна две страхотни положения чрез Хуан Куадрадо  и Пауло Бруно Дибала. Така се стигна до 30-та минута, когато гостите наказаха множеството пропуски на "старата госпожа".

Първо Якуб Янкто прати топката до гредата, а секунди по-късно Джиджи Буфон направи детинска грешка и позволи Янкто да му опъне мрежата за 0:1. Това разяри Юве и домакините се хвърлиха в мощни атаки.

Четири минути по-късно Стефан Лихтенщайнер можеше да изравни, но стреля в аут. Логичното се случи десет минути по-късно, когато Дибала изпълни перфектно пряк свободен удар и заби страхотен гол за 1:1.

Второто полувреме започна отново вихрено за Юве. Още в 46-ата минута най-добрият на терена Пауло Дибала разнебити отбраната на гостите и стреля от границата на наказателното поле, но Карнезис успя да улови топката.

Пет минути по-късно Куадрадо и Алекс Сандро разцъкаха в пеналта, след което Родриго де Пол подсече Сандро и логично бе свирена дузпа. Зад топката застана Дибала и технично вкара за 2:1. Интересното е, че това бе и първи наказателен удар в полза на Юве през този сезон.

Последваха спокойни минути, като играта се водеше основно в средата на терена. След час Алексх Сандро направи фрапантен пропуск, след като с глава не успя да намери мрежата от три метра. Малко по-късно пък попадение на Дибала бе отменено поради засада.

В 76-ата минута Патрис Евра спаси отбора си, след като се намери авторитетно в наказателното поле. Шест минути по-късно и Буфон направи уникално спасяване. това бяха силните минути на госитте, но те не се възползваха и не успяха да измъкнат нещо от Юве. 

Ювентус - Удинезе 2:1

Голмайстори:

0:1 Якуб Янкто (30)
1:1 Пауло Дибала (43)
2:1 Пауло Дибала (51 - дузпа)

Ювентус: БУФОН, ЛИХТЕНЩАЙНЕР, БЕНАТИЯ, БАРДЗАЛИ, ЕВРА, ХУАН КУАДРАДО, ХЕРНАНЕС, МАРИО ЛЕМИНА, АЛЕКС САНДРО, МАНДЖУКИЧ, ПАУЛО БРУНО ДИБАЛА

Удинезе: ОРЕСТИС КАРНЕЗИС, МОЛА ВАГЕ, ДАНИЛО, ФЕЛИПЕ, САМИР САНТОС, СЕКО ФОФАНА, СВЕН КУМС, ЯКУБ ЯНКТО, РОДРИГО ДЕ ПОЛ, ДУВАН ЗАПАТА, СИРИЛ ТЕРО