Италианският шампион Ювентус и Пауло Дибала се разбраха за нов договор и преподписването му е неизбежно, пише Tuttosport.

Според торинското издание споразумението ще е до 2021 година, а заплатата на аржентинския стрелец ще бъде увеличена повече от двойно – от 2,2 млн. евро годишно на 4,5 млн. евро. Отделно перлата на "старата госпожа" ще взима и бонуси в зависимост от представянето си и резултатите на Юве. Очаква се контрактът да стане официално факт в най-скоро време.

Дибала започна да връща чудесната си форма от изминалия сезон и с два гола в събота донесе победата на "черно-белите" над Удинезе с 2:1. С този успех Юве увеличи преднината си на върха на пет точки, след като Наполи загуби домакинството си на Рома с 1:3.

Името на 22-годишната звезда беше спрягано с трансфери в Барселона и Манчестър Юнайтед, но той нееднократно заяви, че желанието му е да остане в Юве. Преговори за нов договор с клуба води и Леонардо Бонучи, чието желание също е да продължи да играе за торинци въпреки интереса на Манчестър Сити и Челси.