Изпълнителният директор на Манчестър Сити Феран Сориано заяви, че през летния трансферен прозорец защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи е искал да премине на "Етихад".

Не е тайна, че мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола се беше прицелил в италианския национал, защото му е голям почитател. В крайна сметка обаче Бонучи остана в Торино. "Има много играчи, които искат да играят под ръководството на Пеп. Бонучи е един от тях. Той ни се обади, аз веднага се свързах със спортния директор на Ювентус Фабио Паратичи. Той обаче ни каза, че футболистът не се продава и с това историята приключи", разкри Сориано.

Наскоро самият Бонучи призна, че е бил с размътен мозък заради интереса на Сити, където бяха готови да му плащат огромна заплата – 8,5 млн. евро на сезон, а Юве щеше да получи 60 млн. евро за правата му. "За мен най-важно е да съм близо до семейството ми. По това време синът ми не беше в добро здравословно състояние и не можеше да остане без баща", каза преди дни Бонучи относно по-малкото си дете, което претърпя две животоспасяващи операции в главата.

Бонучи вече е много близо до нов договор с "бианконерите" и според SportMediaset двете страни са изгладили всичко относно него. Заплатата на защитника ще скочи от 3,5 на 5 млн. евро годишно, а продължителността на контракта ще е до 2021 г. Тогава Бонучи ще е на 34 г., което означава, че ще завърши кариерата си в Юве.