Галерия

Втори ден футболният свят продължава да е в еуфория заради феноменалното представяне на най-добрия вратар на планетата Джанлуиджи Буфон при победата на Ювентус с 1:0 над Олимпик Лион в Шампионска лига.

38-годишната легенда буквално отчая французите, след като направи куп брилянтни спасявания, включително и дузпа. Повечето положения бяха при резултат 0:0, а с човек по-малко на "Стад дьо Люмиер" "бианконерите" успяха да измъкнат успеха. Буфон, който сред тифозите на Юве е известен с прякора Супермен, отнесе критики за формата си в последно време, но с представянето си във Франция смълча всички.

"Много хора ми организираха погребението, но доказах, че още съм жив. Много пъти съм казвал, че аз съм си най-големият критик. През последната седмица се наслушах на глупости, а единственият смислен коментар беше: "Очакваме повече от Буфон". Само с него мога да се съглася", каза вратарят, който от мнозина е определян за №1 на своята позиция в историята на футбола.

Много легенди на футбола се надпреварват да сипят суперлативи по негов адрес, а социалните мрежи изобилстват от колажи и снимки за Джиджи. Не липсват  лафовете, като сред най-забележимите са: "Децата спят с пижами на Супермен. Супермен спи с пижама на Джиджи Буфон!" и "Джиджи, дори Супермен понякога е просто Кларк Кент, но ти винаги си супергерой".