Италианският шампион Ювентус победи с 4:1 Сампдория у дома в мач от 10-ия кръг на Серия "А".

"Старата госпожа" поведе с 2:0 още преди да са изтекли и 10 минути игра след точни изстрели на Марио Манджукич (4) и Джорджо Киелини (9), но след подновяването на играта защитникът допусна груба грешка, което позволи на Патрик Шик да върне надеждите на гостите.

Малко по-късно обаче Миралем Пянич вкара гол след зверско меле пред противниковата врата, с което реши срещата, а до края Киелини беше точен за втори път, за да оформи крайния резултат. С успеха Юве събра 24 точки и остава лидер в калчото преди съботното дерби с Наполи (20 т.), което ще се играе в Торино. Сампдория пък е на 15-то място с 11 т.

Голямата новина за домакините преди мача беше свързана с Клаудио Маркизио, който след дълго отсъствие заради контузия се завърна в игра. Халфът започна титуляр до Сами Кедира и Пянич, а атака поведоха Гонсало Игуаин и  Манджукич. Възстановеният Киелини също стартира срещата и открадна шоуто в Торино с двата си гола, докато Дани Алвеш игра като централен защитник.

Треньорът на гостите Марко Джампаоло направи няколко промени в състава си, сравнение с победата 2:1 над градския съперник Дженоа в миналия кръг. Луис Муриел и Фабио Куалиарела седнаха на пейката, а атака поведе дуото Анте Будимир и Шик.


Срещата започна феноменално за Юве. Още в 4-ата минута Куадрадо проби отдясно, финтира защитник и центрира на границата на вратарското поле. Там връхлитащият Манджукич прати с глава топката зад голлинията за 1:0!

180 секунди по-късно Пянич центрира от корнер и Киелини насочи кълбото неспасяемо точно под напречната греда, с което до голяма степен предреши изхода на сблъсъка – 2:0! След четвърт час игра и Бонучи можеше да се разпише, но се намираше в положение на засада.

В следващите минути играта беше спокойна, с лек превес на торинци, но без интересни положения пред двете врати. След почти половин час игра Игуаин се озова на стрелкова позиция, но за радост на "мореплавателите", не успя да намери целта. Малко след това и Евра шутира по земя, но Пуджиони се справи с предизвикателството.

В 32-ата минута Самп пропусна златна възможност да се върне в мача. Будимир намери Шик, който стигна почти до аутлинията и върна към съотборника си. Той отправи удар в далечния ъгъл, но с върха на пръстите си Нето изби в корнер, след който не последва нищо интересно. По-късно и Алварес стреля, но резервният вратар на Юве улови.

В 42-ата минута Пипита се размина с фамозен гол. След избита топка, аржентинският стрелец направи страхотен рейд, изпревари вратаря, преодоля го с едно докосване, но си затвори ъгъла и мерникът му изневери.

В 57-ата минута Сампродия успя да намали изоставането си. Киелини сбърка с хоризонтално подаване, Преат с глава пресече топката и изведе Шик на чиста позиция, който с изстрел в далечния ъгъл вкара за 1:2! В 63-ата минута Юве можеше да възстанови аванса си от два гола. Кедира направи двойно с Куадрадо и шутира, но Пуджиони изби с крак.

120 секунди по-късно Юве все пак вкара трети гол. Тогава Куадрадо свали с глава към Пянич, който стреля и вратарят спаси. Той обаче изпусна кълбото, Игуаин не успя да направи решаваща добавка, но това стори босненският национал, с което напрактика сложи точка на спора.

В 73-ата минута Маркизио беше сменен от Марио Лемина под бурните овации на тифозите на Ювентус, малко преди края Киелини вкара втория си гол в мача за крайното 4:1, след като засече с глава центриране от фаул на Куадрадо.
      
Ювентус – Сампдория 4:1

Голмайстори: 1:0 Манджукич (5), 2:0 Киелини (9), 2:1 Шик (57), 3:1 Пянич (65), 4:1 Киелини (84)

Ювентус: Нето, Алвеш, Бонучи, Киелини, Евра (40-Сандро), Маркизио (73-Лемина), Пянич (82-Асамоа), Кедира, Куадрадо, Игуаин, Манджукич
Треньор: Макс Алегри

Сампдория: Пуджиони, Силвестре, Сала, Реджини, Шик (60-Куалиарела), Чигарини, Барето, Скриниар, Прает, Алварес, Будимир (60-Муриел)
Треньор: Марко Джампаоло

Торино, "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Кармине Русо
Жълти картони: Силвестре, Барето (Сампдория)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/p7qWGnpDbPI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>