Защитникът на италианския шампион Ювентус – Джорджо Киелини, заяви, че стрелецът на тима Гонсало Игуаин пази головете си за съботното домакинство на Наполи.

Дербито е повторение на директната битка за титлата от миналия сезона и точно преди него Ел Пипита изпадна в мини дупка, защото няма попадение в последните си четири мача. "Игуаин пази головете си за събота", каза с усмивка Киелини в интервю пред Sky Sport Italia, след което добави, че мачът ще е по-странен за аржентинския национал.

През лятото той напусна "Сан Паоло", за да премине в Юве за рекордните за клуба 90 милиона евро. "Ще е необичаен двубой за него. На играчите на Наполи също може да им е странно, че той ще им е противник. Гонсало обаче е спокоен. Той е професионалист и знае как да се справи със ситуацията. Дали ще празнува, ако вкара гол? Това наистина не ме интересува, важното е да се разпише", добави защитникът.

В сряда Киелини се завърна на терена след контузия и вкара два гола при победата с 4:1 над Сампдория. "Това не ми се беше случвало от няколко години, когато играх за Италия", каза той, припомняйки успеха на "адзурите" с 2:1 над Азербайджан през есента на 2014 г. Тогава бранителят отново се разписа два пъти, но си заби и автогол. "Аз съм защитник и за мен най-важното нещо е да не получим попадение и да спечелим", добави един от лидерите на Юве.