Италианският хегемон Ювентус е готов да плати исканите от ПСЖ 80 милиона евро за Марко Верати. Това разкри агентът на 24-годишния полузащитник Донати Ди Кампли.

"Марко иска да печели и кариерата му няма да приключи само с титлите в Лига 1. Но да не забравяме, че ПСЖ е скъп бутик. Верати би паснал както на стила на Юве, така и на Интер, но няма да ме принудите да кажа коя ще е следващата му дестинация", заяви Ди Кампли.

Corriere dello Spor също съобщава, че шампионите са готови да бръкнат надълбоко в джоба си, за да вземат Верати. Генералният директор на "старата госпожа" Джузепе Марота иска на всяка цена да подсили халфовата линия на отбора с голямо име през летния трансферен прозорец и асът на ПСЖ е №1 в списъка му.


Верати никога не е криел, че от дете е привърженик на Ювентус и през 2012 г. той беше близо до преминаване при торинци, но тогава Пескара го продаде на парижани.

Проблем пред преминаването на Верати при най-титулувания клуб на Апенините обаче може да се окажат обтегнатите отношения между Юве и ПСЖ. Причината за това са Кингсли Коман, който "черно-белите" прилапаха през 2014 г. и Блес Матюиди, който беше силно желан от "старата госпожа", но "принцовете" отказаха да го продадат.