Шампионът Ювентус започна успешно защитата си на Купата на Италия, след като в мач от 1/8-финалите победи Аталанта с 3:2 у дома.

Страхотен мач за "бианконерите" изигра Пауло Дибала, който в средата  на първото полувреме откри резултата след фамозен удар от воле, а малко по-късно асистира на Марио Манджукич, който беше точен за 2:0.

След почивката Юве продължи да диктува събитията на терена и страховит изстрел на Томас Ринкон облиза напречния стълб. Малко след това Конко върна надеждите на гостите с прекрасно попадение, но секунди след това Миралем Пянич от дузпа възстанови аванса на домакините от два гола. В 82-ата минута Лате обаче намали на 2:3, но силите на Аталната не стигнаха за нов и гол и торинци продължиха напред.

В битка за място на 1/2-финалите Юве ще гостува на Милан или Торино, които се изправят помежду си утре вечер на "Сан Сиро".


Първото опасно положение беше в 7-ата минута, когато новото попълнение Ринкон можеше да се разпише. Тогава Лихтщайнец центрира остро на границата на вратарското поле, венецуелският национал се измъкна от защитата, но остана под топката. Малко по-късно и гостите показаха зъби след диагонален удар на Флюрер, който не попадна в целта.

После Аталанта изненадващо се настани в половината на шампионите, но не можеше да създаде опасно положение. След четвърт час игра Юве не поведе като по чудо. Лихтщайнер намери Манджукич точно пред вратата и нападателят отигра неудобната топка с гърди, след което гредата спаси бергамци.

Малко по-късно Дибала направи фамозен самостоятелен рейд, но в решаващия момент Бериша му отне кълбото. При ситуацията торинци поискаха дузпа, но съдийската бригада остана безмълвна. Така се стигна до 22-ата минута, когато аржентинската звезда отново беше под светлината на прожекторите.

След продължителна атака Манджукич свали с глава към Дибала, който с фантастичен удар от движение не остави никакви шансове на Бериша – 1:0 Ювентус! В 35-ата минута "банконерите" до голяма степен убиха интригата след контра като по учебник, а в основата й отново беше Дибала.

Тогава Манджукич получи в център, много хитро върна леко назад към аржентинеца и се втурна в предни позиции. Звездата на Юве напредна и намери хърватина на чиста позиция с пас между няколко защитници и за Супер Марио не беше проблем да преодолее Бериша за 2:0!

До края на полувремето "старата госпожа" можеше да стигне до още един гол, но мощният изстрел от воле на Манджукич профуча покрай целта. Втората част започна спокойно и първият по-опасен момент дойде след час игра, когато Асамоа стреля по земя в далечния ъгъл, но в аут. 5 минути след това Ринкон можеше да открие головата си сметка за Юве, но бомбеният му шут облиза горната греда.

В 72-ата минута гостите получиха лъч надежда след гол на Конко, който се разписа с много красиво изпълнение от движение, но 180 секунди по-късно Пянич върна аванса на Юве от два гола от дузпа, отсъдена за фаул срещу Лихтщайнер.

До края резервата Лате се разписа след грешка на Лихтщайнер и Макс Алегри веднага взе мерки, сменяйки Пянич с Бонучи. Така той премина към схема 3-5-2, това се оказа успешен ход, до края не падна нов гол и Юве спечели с 3:2.

Ювентус – Аталанта 3:2

Голмайстори: 1:0 Дибала (22), 2:0 Манджукич (34), 2:1 Конко (72), 3:1 Пянич (75-д), 3:2 Лате (82)

Ювентус: Нето, Лихтщайнер, Бардзали, Ругани, Асамоа, Ринкон, Ернанес, Маркизио (46-Стураро), Пянич (82-Бонучи), Дибала (62-Пяца), Манджукич
Треньор: М. Алегри

Аталанта: Бериша, Толой, Калдара, Масиело, Конти, Граси (60-Лате), Фрюлер, Спинацола, Куртич (46-Конко), Д`Алесандро (82-Гомес), Петаня
Треньор: Г. Гасперини

Торино, "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: П. Джиакомели
Жълти картони: Граси, Толой, Лате (Аталанта)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kRVFGIkK9n8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>