Защитникът на италианския шампион Ювентус – Дани Алвеш, е искал да се върне в Барселона през зимния трансферен прозорец, твърди Mundo Deportivo.

Според източника бразилският национал изпитвал силна носталгия по слънчева Испания и не може да свикне с климата в Торино, който се намира в Северна Италия. Освен това 33-годишният бранител има трудности да се адаптира към стила на игра на Юве, който е много по-различен от този на Барса.

През зимата пък на "Камп Ноу" търсиха нов краен бранител, тъй като Луис Енрике не голям почитател на Алейш Видал. Алвеш се е възползвал от това и се е свързал с представители на испанския колос. Пред тях той изразил готовност да се върне в отбора, но получил отговор, че времето му е изтекло.

Информацията идва доста изненадващо на фона на последното изказване на бразилеца по адрес на Барселона. Той заяви, че ръководството на клуба е непочтено и фалшиво, но не е изключено да е изрекъл тези думи заради отказа на каталунците да го вземат обратно.

Алвеш подписа с Юве през лятото, след като се възползва от точка в договора си с испанците да напусне като свободен агент. Защитникът започна престоя си при "бианконерите" като титуляр, но контузия и промяна в схемата – на 4-2-3-1, накараха треньора Макс Алегри да разчита повече на Стефан Лихтщайнер.

Въпреки това Алвеш вчера вкара 4-ия си гол с "черно-белия" екип, оформяйки крайното 2:0 над Порто в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига.