Капитанът на италианския шампион Ювентус Джанлуиджи Буфон заяви, че на "бианконерите" ще им е изключително трудно да спечелят требъл през този сезон.

Най-добрият вратар за всички времена обаче подчерта, че това не е невъзможно. До момента кампанията за торинци се развиха превъзходно – отборът е лидер в Серия "А" с 8 точки преднина пред Рома, победи с 2:0 като гост Порто в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига и надделя с 3:1 над Наполи в първа 1/2-финална среща от Купата на Италия.

"Требъл е предизвикателство и голяма дума", заяви легендата пред Mediaset Premium. "Винаги трябва да се мисли мащабно, но в същото време се налага да стоим здраво стъпили на земята. Не можем да изключим нищо, това важи за отбори като Юве, Реал и Байерн. Трябва да работим смирено, но не е забранено да мечтаем. В крайна сметка да спечелим само скудетото няма да е разочарование", добави иконата сред вратарите.

Буфон каза още, че с цялото си сърце е викал за Наполи в сблъсъците с Реал (2:6 общ резултат). "Наполи наистина ме развълнува. Виках за тях с цялото си сърце, както бе и в първия мач. Уважавам ги страшно много. Те имат много добър треньор в лицето на Маурицио Сари и изповядват прекрасен стил на игра. Играха като равен с равен близо 55 минути, но отделни моменти осигуриха победата на Реал", завърши Буфон.