Торино пропусна великолепна възможност да победи Ювентус като гост за първи път от пролетта на 1995 г., след като Дерби дела Моле завърши 1:1. Шампионите се спасиха от поражение с гол на Гонсало Игуаин в 92-ата минута, а с това равенство "биковете" прекъснаха домакинската серия на "бианконерите" от 33 поредни успеха.

През първото полувреме сблъсъкът беше изпълнен с интересни моменти пред двете врати. За шампионите Меди Бенатия нацели гредата, докато Пауло Дибала не успя да преодолее Джо Харт, излязъл сам срещу него. "Биковете" имаха добри възможности да поведат чрез голямата си звезда Андреа Белоти и Адем Ляич, но двамата не успяха да оползотворят открилите им се възможности.

В 52-ата минута сръбският национал все пак се разписа след фамозно изпълнение на фаул, като това беше първи точен изстрел за гостите в мача. 5 минути по-късно Торино остана с човек по-малко, след като Африе Акуа беше изгонен с втори жълт картон за поредното си безумно нарушение. Решението на главния съдия Паоло Валери взриви обстановката и 25-годишният ганаец едва беше изведен от терена.

Така се стигна до 92-ата минута, когато Игуаин донесе точката за Юве. Три кръга преди края на първенството в класирането "старата госпожа" има 85 т., следва Наполи със 77 т. и Рома със 75 т. "Вълците" обаче утре гостуват на Милан, а в следващия кръг приемат Ювентус на "Олимпико". Торино пък не допусна загуба в седми пореден кръг и остава на 9-та позиция с 50.


Треньорът на Юве Макс Алегри заложи на част от резервните си футболисти. От 1-ата минута започнаха Нето, Меди Бенатия, Квадво Асамоа, Томас Ринкон и Стефано Стураро, а в отсъствието на голмайстора Гонсало Игуаин, Марио Манджукич поведе атаката. За "биковете" в предни позиции стартира головата машина Андреа Белоти, подпомаган от Адем Ляич и Яго Фалке. Бившият защитник на "бианконерите" Кристиан Молинаро също беше титуляр.

Дерби дела Моле започна с убийствена преса на "бианконерите", налагана най-вече от Ринкон и Манджукич. Футболистите на Торино обаче не допуснаха опасност пред Джо Харт и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. След малко повече от 10 минути игра Белоти направи хубаво двойно подаване с Фалке и се опита да изненада Нето с далечен изстрел, който профуча над напречната греда.

В ответната атака шампионите получиха добра възможност да застрашат Харт.  Емилиано Морети игра с ръка точно пред пеналта и Пауло Валери отсъди фаул. Зад топката застана  Пауло Дибала, но той уцели стената. Секунди след това Юве не откри като по чудо. Бенатия надскочи всички и с глава едва не счупи горната греда, а при добавката мерникът на Стураро изневери. По-късно №27 на Юве засече опасно от воле, но в аут.

В средата на полувремето Молинаро с отлично центриране намери непокрития Фалке, чийто удар беше разочароващ. Ювентус отговори с много красива атака. Дибала и Хуан Куадрадо разиграха отлично по десния фланг, колумбиецът с центриране с външен фалц подаде към Манджукич на точката за дузпата и таранът се опита с атрактивно отиграване да прехвърли Харт. В последния момент обаче Лука Росетини едва докосна кълбото и това се оказа напълно достатъчно то да не попадне в целта.

След половин час игра "черно-белите" изпълниха нарушение от заучено положение, при което Дибала подаде към оставения свободен Стефан Лихтщайнер, но неговият шут беше спасен от Харт. Торино организира скоростна контра, при която защитата на "старата госпожа" трябваше да се изпоти доста, за да предотврати опасност пред Нето. Градският сблъсък продължи да бъде напечен и по-късно Давиде Дзапакоста центрира отдясно, където Белоти засече, но Леонардо Бонучи успя да му попречи да нанесе точен изстрел.

В самия край на полувремето най-титулуваният италиански клуб пропусна нов златен шанс за гол. Дибала направи фамозно двойно подаване с Манджукич, излезе очи в очи с Харт и потърси близкия ъгъл на вратата, но английският национал отново успя да спаси. Торино отговори чрез Ляич, който с чудесен диагонален удар насочи топката точно в горния ъгъл, но тя излезе в аут.

В 52-ата минута "биковете" поведоха. Квадво Асамоа игра с ръка пред наказателното поле и беше отсъдено нарушение. Зад топката застана Ляич, който с перфектно изпълнение до милиметър прати топката неспасяемо точно в сглобката – 1:0! Юве можеше да изравни в следващата атака, когато Сами Кедира с пас като по учебник изведе Манджукич, който насочи кълбото към далечния ъгъл, но на сантиметри от целта.

Алегри бързо взе мерки и малко след гола смени Стураро с Гонсало Игуаин. Това означаваше, че Манджукич се мести на десния фланг, докато Ел Пипита застана на върха на атаката. В 57-ата минута драмата стана пълна, след като Акуа получи втори жълт картон след поредното си брутално влизане. Това предизвика гнева на гостите и съдията едва укроти страстите.

След този момент Юве изцяло пое инициативата и Ринкон беше близо до изравняване, но от чиста позиция с глава не уцели вратата. В 66-ата минута необичайно несигурна игра в защитата на "черно-белите" позволи на Даниеле Базели да шутира от дистанция, но Нето внимаваше и изби. Малко по-късно Кедира направи непростим пропуск. Манджукич свали с глава към Дибала, който с брилянтно отиграване намери германецът, който от няколко метра направи по-трудното и не вкара.

В 77-ата минута "бианконерите" направиха пореден пропуск, след като Бонучи не успя да насочи добре топката след прострелно подаване на Миралем Пянич. Зад защитника дебнаха Манджукич и Игуаин, които се намираха в много по-изгодни позиции да се разпишат.

Така се стигна до 92-ата минута, когато Игуаин със страхотен удар от пеналта матира Харт за крайното 1:1.

Ювентус – Торино 1:1

Голмайстори: 0:1 Ляич (52), 1:1 Игуаин (92)

Ювентус: Нето, Лихтщайнер, Бонучи, Бенатия, Асамоа, Кедира, Ринкон (67-Пянич), Куадрадо, Дибала (80-Сандро), Стураро (56-Игуаин), Манджукич
Треньор: Макс Алегри

Торино: Харт, Дзапакоста, Росетини, Морети, Молинаро, Базели (75-Оби), Акуа, Фалке (83-Итурбе), Бойе (63-Бенати), Ляич, Белоти
Треньор: Синиша Михайлович

Торино, "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Паоло Валери
Жълти картони: Асамоа, Дибала, Куадрадо (Ювентус); Морети, Молинаро, Акуа (Торино)
Червен картон: Акуа 57’ (Торино)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Er8VhBR44T8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>