Големият лидер на италианския шампион Ювентус Джиджи Буфон признава, че може би играе последният сезон в своята кариера като футболист.

По този начин той накара клубния му отбор и националния селекционер Джанпиеро Вентура да се концентрират върху търсенето на негов наследник.

"Кариерата на един спортист се състои както от победи, така и от загуби. Спечелих много по време на кариерата си, но и съм губил много. Това, което научих, е че винаги трябва да гледаш напред", обяви той, цитиран от "Скай Италия".

"Мачът с Реал? Какво да ви кажа ... имаше твърде много оптимизъм, но в случая дори и най-слабите играчи на Реал Мадрид имаха повече финали и трофеи в този турнир от мен". 

"Квалификацията с Лихтенщайн? Не ми харесват тези предварителни нагласи за много голове във вратата на противника. Трябва да уважаваме нашия съперник, независимо кой е той и каква е класата му".

"Все пак излизаме 11 на 11 на терена и всичко може да се случи, нали така?".

"Аз не съм вечен и никога не съм си мислел, че съм. Все пак мисля за отбора, и Ювентус и националния тим трябва да мислят за дългосрочна алтернатива. Това може да бъде последната ми година във футбола и искам да я изживея като герой".