Нападателят на Байерн Мюнхен Дъглас Коста ще продължи кариерата си в италианския хегемон Ювентус. По информация на Sky Italia 26-годишният бразилски национал утре ще мине задължителните медицински прегледи в Торино, след което ще подпише с "бианконерите".

Предполага се, че Коста ще бъде даден под наем на "Старата госпожа" срещу 6 милиона евро, а в договора между двата клуба ще има и задължителна откупна клауза от 40 млн. евро. Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге вчера разкри, че трансферът е на финалната права и се осъществява по изрично желание на футболиста. На "Алианц Арена" пък ще сменят Коста с Хамес Родригес от Реал Мадрид.

В същото време Sky Italia пише още, че Юве няма да се откаже от привличането на Федерико Бернардески. Смяташе се, че звездата на Фиорентина е алтернатива на Коста, но след изгодния наем на бразилеца, торинци ще разполагат със средства и за 23-годишния италианец. Нападателят вече подаде молба за трансфер при шампионите, тъй като от "Артемио Франки" не искат да го продават.

С двамата Макс Алегри ще има достатъчно дълбочина в предни позиции. В средата на миналия сезон той остана с ограничен брой нападатели, след като смени схемата на 4-2-3-1.