Трансферът на годината и може би на десетилетието в Италия вече е факт! Милан привлече в редиците си един от най-добрите бранители в цял свят Лео Бонучи, който доста шокиращо напусна Ювентус и премина на "Сан Сиро".

В касата на торинци ще влязат 40 милиона евро, като сумата може да набъбне с още 2 милиона, които ще бъдат под формата на най-различни бонуси.

Защитникът ще подпише договор за 5 години, а интересно е да се отбележи, че само преди три дни тази спекулация предизвикваше смях във феновете на торинци и никой не вярваше, че подобен трансфер е възможен.

"Милан постигна споразумение с Ювентус за привличането на Леонардо Бонучи и играчът ще бъде подложен на медицински прегледи", обявиха "росонерите". 

"Ако той успее да премине прегледите успешно през следващите няколко дни, тогава ще подпише договор за 5 години". 

Усилено се говори, че Лео ще стане най-скъпоплатеният футболист в Италия, като заплатата му ще бъде 8 милиона евро годишно с опция да набъбне с още 2 милиона под формата на бонуси. 

До момента играчът с най-високо възнаграждение в Калчото е Гонсало Игуаин, който печели в Ювентус по 7,5 милиона евро на година.