Италианският хегемон Ювентус изненадващо продаде защитника си Леонардо Бонучи на Милан за 40 милиона евро и спекулациите не закъсняха.

Според различни издания "бианконерите" ще се подсилят с няколко нови футболисти след зейналата празнина. La Stampa пише, че торинци ще направят офанзива за привличането на Емре Джан от Ливърпул. Германският национал е универсален състезател и в негово лице Макс Алегри вижда успешен заместник на Бонучи в сърцето на отбраната. Неговият плюс е, че може да действа и в средата на терена и също така е гласен за наследник на Сами Кедира, когато той напусне.

В същото време Sky Sport Italia пише, че Юве ще извади 45 милиона евро за Неманя Матич от Челси. Интерес към него проявяват още Манчестър Юнайтед и Арсенал, но торинци са убедени, че тази сума ще изкуши лондончани да се разделят със сърбина. Същото издание съобщава още, че шампионите ще си върнат Матиа Калдара от Аталанта.

Той беше купен през зимата за 15 млн. евро, плюс още 10 млн. бонуси, но клубът го остави под наем в Бергамо до лятото на 2018 г. 23-годишният бранител обаче може да облече "черно-белия" екип по-рано зарад раздялата с Бонучи.