Италианският хегемон Ювентус е раздиран от нов вътрешен скандал, пише Tuttosport, позовавайки се на снимка след края на мача за Суперкупата на Италия, загубен от Лацио с 2:3.

На нея се вижда как треньорът Макс Алегри и един от големите лидери на "бианконерите" Джорджо Киелини разговарят нервно. Изданието пише, че двамата са провели искрена конфронтация, но не се наема да назова причината. Тя най-вероятно е трагичното представяне на защитата на Юве във въпросния мач и допуснатият в 94-ата минута гол.

През лятото "старата госпожа" се раздели с Дани Алвеш и Леонардо Бонучи. Бразилецът, който подписа с ПСЖ, така и не намери общ език в съблекалнята, докато централният бранител изненадващо беше продаден на Милан за 40 млн. евро. Предполага се, че Юве го е накарал да напусне заради редица скандали с Алегри.

Tuttosport пише още, че атмосферата в лагера на шампионите е напрегната точно преди началото на сезона. В събота Ювентус е домакин на Каляри в мач от 1-ия кръг на Серия "А" и евентуална издънка ще нажежи напрежението до краен предел.