Интер записа най-силния си старт в Серия "А" от сезон 2002/03, пише Opta.

"Нерадзурите" снощи победиха с 3:2 градския съперник Милан в страхотно дерби на "Джузепе" Меаца и събраха 22 точки. За последно "синьо-черните" имаха такъв актив преди петнадесет години, но в крайна сметка финишираха на 2-ро място след рекордьора по титли Ювентус. Мауро Икарди пък се превърна в първи футболист, който отбелязва хеттрик в Дерби дела Мадонина след Диего Милито (Интер) през месец май 2012 г.

Наполи продължава с чудесното си представяне от старта на кампанията и има пълен актив от 24 т. Това стана факт, след като възпитаниците на Маурицио Сари излъгаха с 1:0 като гост Рома насред "Олимпико" в Рим. Така за първи път в своята история южняците печелят и двете си визити във Вечния град, след като по-рано разбиха с 4:1 Лацио.

В същото време пък "орлите" прекъснаха невероятната домакинска серия на хегемона Ювентус. Римляните спечелиха с 2:1 в Торино, за да нанесат първа загуба на "бианконерите" вкъщи от 57 мача насам във всички турнири – 50 успеха и 7 равенства. От отварянето на новия стадион преди шест години, "старата госпожа" има общо шест поражения.