Защитникът на ПСЖ Дани Алвеш заяви, че преминаването му в Ювентус през лятото на 2016 г. е било необмислен ход.

Бразилският национал изкара само един сезон в италианския хегемон, с който спечели дубъл на Апенините и игра финал в Шампионска лига, загубен с 1:4 от Реал Мадрид.

След краха в Кардиф обаче той се разбра с ръководството на "бианконерите" и напусна като свободен агент. Всички очакваха да се събере с бившия си треньор в Барселона Пеп Гуардиола, но в последния момент Алвеш отказа на Манчестър Сити заради ПСЖ.

"Избрах Франция заради няколко фактора. Имам много приятели в този отбор, а приятелката ми е живяла в Париж и обожава града. Освен това клубът е пълен с амбиции и става все по-голям".

"Няма как да излъжа – привличаше възможността отново да работя под ръководството на Гуардиола. Тя беше толкова привлекателна, че първоначално не виждах други варианти. Но един път взех необмислено решение, когато отидох в Ювентус, а това се оказа негативно на моите близки. Даже ми бе трудно да намеря рейс от Торино за Барселона, за да видя децата си".

"Приятелката ми трудно можеше да си намери работа, защото в Торино няма много варианти. Ето защо избрах Париж, а не Манчестър, но не скривам възхищението си от Гуардиола и все още искам да поиграя в първенството на Англия ", заяви Алвеш.