Защитникът на ПСЖ Дани Алвеш призна, че Арсенал е бил сред любимите противници на Барселона в периода, в който бразилецът защитаваше цветовете на "блаугранас". 

Кариоката не пропусна да отбележи, че съставът на каталунците под ръководството на Пеп Гуардиола (2008-2012) е смятан от мнозина за най-добрия отбор в историята на футбола.

"Ние определено обичахме да играем с Арсенал, защото те имаха сходен стил на игра с нашия и това ти помага да демонстрираш най-добрата си игра", коментира Алвеш пред списание FourFourTwo.

"Ние се падахме с тях доста пъти и завършекът беше позитивен за нас. Те бяха отбор, срещу който доминирахме и имахме контрол над тях. Всеки път, когато излизахме срещу Арсенал, ние постигахме добър резултат и се представяхме добре."

"Има хора, които следят футбола от дълго време и те казват, че не са виждали друг отбор като Барса на Гуардиола. Ние представяхме дефиницията за колективна игра. Хранихме се с футбола, пиехме футбола и дишахме футбола. Затова спечелването на Шампионската лига идваше за нас като награда за усилията ни", допълни Алвеш.