Най-добрият вратар за 2017 година – Джанлуиджи Буфон, благодари на Иван Ракитич за предложението да заеме мястото му в националния отбор на Хърватия за световното първенство. Капитанът на Ювентус обаче подчерта, че това "не е добра идея", защото ще му се наложи да се подвизава като халф.

"Шахматистите" взеха визи за Русия след бой над Гърция на баражите, докато Италия отпадна от Швеция, с което легендарният страж пропусна шанса да се превърне в първия футболист в историята, играл на шест световни първенства.

"Бих се съгласил Буфон да отиде на мое място, защото е постигнал невероятни неща във футбола, уникален е", каза Ракитич в навечерието на срещата между Юве и Барселона от група "D" на Шампионска лига.

"Не мога да обясня с думи какво е да го видя след мач помежду ни и да стоя до него. Наистина е срамно, че не успя да завърши кариерата си на шести Мондиал. Искрено ще се радвам да му дам този шанс", добави хърватинът.

Буфон не пропусна да благодари на полузащитника на Барса, но отклони предложението му по оригинален начин. "Като вратар мога да играя за Хърватия, но да бъда халф на твое място не е добра идея! Казвам го за твое добро. Думите ти ме развеселиха и значат много за мен. Благодаря!", отговори легендата.