Най-добрият български тенисист Григор Димитров черпи сили от приятелката си Никол Шерцингер и има всички шансове да спечели Australian Open. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла, който нееднократно е демонстрирал класа с ракета в ръка.

Галерия


По-рано днес хасковлията се класира на 1/4-финалите в Мелбърн след победа над узбека Денис Истомин след 2:6, 7:6(2), 6;2, 6:1. Следващият му съперник е белгиецът Давид Гофен, а при евентуален успех ще играе с Рафаел Надал или Милош Раонич в спор за място на финала.


"Димитров е най-добрият български спортист. Преди година го плюехме, а сега всички го обичаме. Типично по нашенски. Има много положителна промяна, откакто е с Никол Шерцингер. Разбира се, и новите му треньори също оказват ефект", заяви Майкъла.

"Григор демонстрира огромно израстване. Преди играеше за публиката, търсеше красотата, но това не беше ефективно. Сега се научи да печели важните точки. Има всички предпоставки да спечели Australian Open. На полуфиналите може да играе с Надал, който не сме побеждавали отдавна. На финала пък му е време за първи успех над Федерер", завърши с оптимистичната си прогноза бившият защитник.