Най-добрият български тенисист Григор Димитров има всичко необходимо, за да успее да влезе в Топ 5 на световната ранглиста. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла, който многократно е демонстрирал класа с ракета в ръка.

"Титлата в София е сбъдната мечта за Гришо. Беше много важно от психологическа гледна точка да спечели. Имаше огромно напрежение, но той се справи перфектно. Целувката на корта беше голям жест, по този начин показа, че е българин, че обича България", каза Илиев пред нашата медия.

Галерия


Попитан на въпрос до къде според него може да стигне Димитров, Майкъла заяви: "За мен има всички качества да влезе в Топ 5 на ранглистата. Григор притежава много разнообразни качества, техничен е, силен физически, а с новия треньор вече и психически. Това се видя най-вече на финала с Давид Гофен, когато нашето момче водеше с 5:0, но допусна да се стигне до 5:4. Въпреки това Гришо устоя и спечели", каза бившият защитник.

Той не пропусна да коментира и публиката на Garanti Koza Sofia Open. "Великолепни фенове, които не разбират от тенис, но през цялото време подкрепяха Димитров. Беше хубав момент за хората", завърши Илиев.