Българският хегемон Лудогорец трябва да съжалява, че беше елиминиран от Копенхаген на 1/16-финалите на Лига Европа, защото датчаните са по-слабият от двата отбора. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Реваншът завърши 0:0 и с общ резултат 1:2 "орлите" отпаднаха. "Малко не достигна на Лудогорец снощи. Ако Клаудио Кешеру си беше вкарал положенията, Копенхаген нямаше да знае къде се намира. Разградчани се представиха много добре и този път Георги Дерменджиев нацели състава. Без съмнение Лудогорец е по-добрият отбор, тези само тичат и се борят. Но мачът в София се разви много лошо, което се оказа решаващо. Българският тим не заслужаваше да отпадне", каза Майкъла пред нашата медия.

Относно изказванията на футболистите на Лудогорец след реванша, че са доволни, Илиев заяви: "Несериозно е да говорят така. Не е професионално. Слушах с интерес интервютата и се изненадах. Няма от какво да са щастливи. Радват се, че са загубили от по-слаб отбори ли? Никой не може да е е доволен, нито те, нито треньорският щаб, нито президентът", добави Майкъла.

Накрая той коментира и представянето на Джонатан Кафу в двата мача с Копенхаген. Бразилската звезда не игра на познатото си високо ниво и най-вероятно трансферните слухове, които го пращат в цяла Европа за 10 млн. евро, са се отразили на формата му. "Още преди казах, че за 5 млн. евро трябва на ръце да го занесат до границата", завърши Илиев.