Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че като фен на "червените" се надява Елин Топузаков да остане възможно по-дълго време начело на Левски. Той заяви още, че преди съботното дерби "армейците" ще имат преднина от 3 т. пред "сините". Ето и прогнозите на Майкъла за мачовете от предстоящия кръг на Първа лига:

Дунав – Левски

"Левски беше готов да загуби от Локомотив (ГО). Прогнозирах, че мачът ще е равен, така и стана. До дербито ЦСКА ще води на "сините" с 3 точки. Искаме Елин Топузаков да остане още време треньор. Проблемът там е, че не може да се напипа оптималният състав, липсва мотивация. В Левски и ЦСКА никой не получава картбланш. Днес Дунав ще открадне точка, ако не тръгне да се надиграва".

Прогноза: Х

ЦСКА – Ботев

"В този мач ЦСКА не трябва да разваля доброто впечатление от началото на пролетния дял. Привличането на Стефан Генов в треньорския щаб се оказа отличен ход. Отборът играе много добре тактически, физически е на много високо ниво. Личи си добрата работа на треньорското ръководство по време на зимната подготовка. Руи Педро се намира в превъзходна форма. Но е взет, за да играе добре, не за да бъде красив".

Прогноза: 1

Локомотив (ГО) – Монтана

"Много важен мач за двата отбора. На никой няма да е лесно, защото разликата в класите е минимална. По-концентрираният състав ще спечели. Домакините ще са в приповдигнато настроение заради отлично представяне срещу Левски. За това залагам на тяхна победа".

Прогноза: 1

Пирин – Локомотив (Пд)

"С Милен Радуканов и чичо Ваньо (б.р. – Иван Цветков) Пирин вече е друг отбор, прероден отбор. От началото на пролетта има две поредни победи, но Локомотив (Пд) е много сериозен съперник. Гостите имат амбиции за място в Топ 3. Ще е интересна среща, която смятам, че ще завърши наравно".

Прогноза: Х

Нефтохимик – Лудогорец

"Този мач няма какво да се коментира. Лудогорец единствено може да подари точки на Нефтохимик, ако поиска. Накрая разградчани ще вземат да станат шампиони с 25 точки аванс пред втория".

Прогноза: 2

Черно море – Берое

"Много равностоен и непредвидим мач. Това са съперници от абсолютно една и съща класа. Черно море загуби първите си два мача, защото обърка тактиката. Тръгна да се надиграва, а силата на варненци винаги е била в борбата и надхитрянето. Нищо чудно при загуба Георги Иванов да бъде уволнен. В клуба имат перфектни условия за работа, така че вината до момента е на треньора".

Прогноза: Х

Верея – Славия

"Верея се представи отлично срещу Лудогорец и отмениха чист гол на старозагорци. Това беше скандално отсъждане и наказанието на страничния съдия е напълно правилно. Лудогорец няма нужда от такава помощ, нито пък я иска. Ще е труден мач, но Славия има по-опитни играчи и очаквам да спечели".

Прогноза: 2