Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че Левски вече има шансове да победи ЦСКА, след като смени Елин Топузаков с Николай Митов. Ето прогнозите на Майкъла за мачовете от предстоящия кръг на Първа лига:

Монтана – Дунав

"Монтана постигна победа в миналия кръг, но сега го очаква тежък мач. Казах, че Дунав няма да загуби от Левски (2:2), ако не тръгне да се надиграва. Така и стана. Срещата е много важна за русенци, които се борят за място в Топ 6. Но очаквам Монтана да измъкне точка".

Прогноза: Х

Левски – ЦСКА

"Срещу Ботев (0:0) ЦСКА си запази головете за Левски. "Сините" имат шанс заради новия треньор. Елин Топузаков показа нахалство, трябваше да си тръгне по-рано. Илиан Илиев щеше да е най-добрият вариант за Левски, те имат нужда от голяма личност за треньор. Имам чувството, че на "Герена" се задава нов собственик. Той може да върне Наско Сираков, но за това ще трябват и сериозни финансови възможности. В Левски обаче само се въртят – ако утре победят сме ЦСКА, ако загубят сме Литекс. Но ще загубят".

Прогноза: 2

Локомотив (Пд) – Локомотив (ГО)

"Горна Оряховица е отбор със сериозни футболисти. Чест прави на Иван Колев, че подаде оставка след издънката с Монтана (0:1). Има достойнство, а Локомотив (ГО) губи сериозен треньор в негово лице. В миналия кръг Локо (Пд) падна и сега трябва да гони задължителна победа, за да преследва челото".

Прогноза: 1

Славия – Нефтохимик

"Нефтохимик измъкна точка от Лудогорец, но в този мач на разградчани нищо не им вървеше. Накрая допуснаха една грешка, вратарят се подхлъзна и бургазлии взеха точката. Тя може и да е подарена (смее се). Шегувам се, разбира. Очаквам Славия да победи, защото е по-добрият отбор".

Прогноза: 1

Верея – Черно море

"Много тежка среща за двата отбора. На Георги Иванов-Гонзо вече му пари. В Черно море си помислиха, че могат да печелят без да се напрягат. Това обаче не е така. Стилът на отбора винаги е бил да играе на 110% и да надхитря съперниците. Допуснаха сериозно подценяване в първите си мачове".

Прогноза: 1

Лудогорец – Пирин

Радуканов вкара цесекарски дух в Пирин и резултатите са налице – три поредни победи. Милен върши страхотна работа и заслужава само адмирации. В Лудогорец пък се ошашавиха кой да играе след отпадането от Европа. Конкуренцията в отбора е огромна. Не вярвам разградчани отново да нямат ден, както срещу Нефтохимик".

Прогноза: 1

Ботев – Берое

"Традиционно много интересен мач, тракийско дерби. Това е директен сблъсък за място в първата шестица. Ботев игра добре в защита срещу ЦСКА. Бяха отишли на "Българска армия" за точка и си я взеха. Очаквам тази среща да завърши без победител заради голямото напрежение".

Прогноза: Х