Бившият треньор на Левски и ЦСКА Георги Василев - Гочето направи анализ на вчерашното дерби между "сини" и "червени" за "Тема спорт":

"Място за скука нямаше въпреки многото грешки на двата отбора. ЦСКА бе по-активен в началотo u логично стигна дo гол. Но през второто полувреме червените отстъпиха инициативата, защото заиграха прекалено икономично. Това е и причината да загубят мача. Левски спечели с характер, не се примири с негативния развой".

"И с тази победа си купи време, такова за преосмисляне на станалото до момента. В дерби то отборът показа характер. Приятно съм изненадан от играта на Давид Яблонски не само поради това, че участва и в двата гола - изработи дузпата и вкара с глава. В доста ситуации бе много сигурен в защита. Той даде заявка, че скоро ще е лидер в този отбор".

"Добра оценка заслужава и Божидар Краев, въпреки че в някои ситуации грешеше. Същото се отнася за вратаря Николай Кръстев. Левски бе с проблеми в защита - на Прохазка не му е мястото като десен бек, а на Сашо Александров като ляв. Затова и ЦСКА трябваше да атакува повече по крилата. Правеше го, но чрез бековете, които в началото бяха много активни".

"А хората в нападение останаха пасивни. След 1:0 червените бяха прекалено сигурни, че ще спечелят. След влизането на Бурабия cините вече имаха преимущество 8 средата на терена. А принудителните смени при червените им се отразиха доста негативно".

"Китанов направи детинска грешка при дузпата - мястото му не бе там. Видя се, че отборите нямат човек, който да завършва атаките. Аденижи и Каранга са далеч от изискванията за такива отбори".