Лудогорец се превърна като отбора на ЦСКА през 80-те години на миналия век, защото у нас побеждава на ходом, а в Европа се представя великолепно. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод снощния успех на разградчани с 2:0 над Спортинг Брага в среща от група "С" на Лига Европа.

Благодарение на първата победа на български тим в Португалия, разградчани оглавиха класирането със 7 точки, изпреварвайки именно "Воините от Миньо", които останаха с 6 т. "Лудогорец за пореден път доказа, че е №1 и няма конкуренция у нас. Когато става въпрос за пари, футболистите им дават всичко от себе си и доказват класата си. Прекрасен мач и от Димитър Димитров-Херо. Игра със седем защитници и това се оказа печеливша тактика, защото затвори всички пространства. Много добре беше разучил Брага и разградчани доказаха, че това е пътят. Така се изкарват пари, не срещу Пирин и Верея, тези срещи са само разходи. У нас Лудогорец играе максимум на 50%, защото истината е в Европа. Така бяхме и ние в ЦСКА през 80-те години", заяви Майкъла, който беше неизменна част от знаменития отбор на "червените".

Относно факта, че разградчани излязоха на стадион "Ещадио Мунисипал" с единадесет чужденци, Илиев заяви: "И в титулярния състав на Рома онзи ден нямаше нито един италианец. ЦСКА с осем чужденци не успя да победи Пирин. Просто бразилците на Лудогорец са по-добри от всички български футболисти. Това е положението, колкото и да не ни харесва. Вместо да ги плюят за този факт, хората да се стегнат и да повишат нивото на юношите. Типично по български, Левски и ЦСКА критикуват Лудогорец за чужденците, но по-добре да се стегнат и да се опитат да стигнат тяхната класа", завърши Майкъла.