Лятната селекция на Левски е около 8 милиона евро и всичко друго, освен добри резултати, ще е равно на провал. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Той каза, че звездите Жорди Гомес и Габриел Обертан не са излезли евтино на "сините", въпреки че са взети като свободни агенти. "Заплатите им са огромни, към 30 хиляди евро. Отделно им се дават пари на ръка, за да подпишат. Плащат се комисионни на агенти, всичко това е равносилно на трансферна сума", допълни бившият защитник.

Той каза, че при загуба в неделното гостуване на Лудогорец, треньорът Делио Роси трябва да развее бялата кърпичка. "Той, Гомес и Обертан не са взети, за да се побеждават слаби отбори. Това им е мачът. При загуба, Левски губи всякакви шансове за титла. В такъв случай по-добре да се вземат български треньори и футболисти. Резултатите ще са същите, но без високи финансови претенции", каза още Майкъла.

Относно дербито в Разград Илиев прогнозира равен или единица и не смята, че Лудогорец ще е изморен след тежката битка с Берое за Купата на България. "Димитър Димитров-Херо пусна експериментален състав и запази титулярите. Но какво дерби е това при 8 точки разлика? Още преди казах, че преднината на Лудогорец до зимата пред Левски и ЦСКА ще е към 10 т.", завърши Майкъла.

Левски гостува на шампионите в неделя от 18.15 часа и ще гони първи успех в Разград от 2013 година насам, за да запази шансове за титлата.