Представихме ви най-интересните факти от живота на Лионел Меси, а сега е ред на другата голяма звезда във футбола – Кристиано Роналдо.

1.Второто име на португалската звезда, Роналдо, е доста рядко в родината му. Кристиано го е получил в чест на Роналд Рейгън, защото баща му е бил голям фен на бившия президент на САЩ.

2.Сестрата на португалеца – Лиляна Катя е певица, която в Португалия е известна със сценичното име Роналда.

3.В детството любимият отбор на Роналдо е Бенфика. Но не играе за него, а започва кариерата си в лисабонския Спортинг.

4.Кристиано Роналдо е единственият играч в историята на Спортинг, който за един сезон е играл за всички формации на отбора – до 16, 17, 18 години, резервния състав и мъжкия тим.

5.След преминаването си от Спортинг в Манчестър Юнайтед, Роналдо попитал дали може да играе с №28, който носи и в португалския клуб. Но сър Алекс Фъргюсън настоял да вземе №7, който е бил освободен от Дейвид Бекъм, напуснал в посока Реал Мадрид. По-късно Роналдо признава, че това го е мотивирало още повече, тъй като със седмицата са играли футболисти като Джордж Бест, Брайън Робсън, Ерик Кантона и Бекъм. В Реал той получи №7 след тръгването на легендата Раул.

6.Трансферът от Спортинг в Юнайтед можеше да не се осъществи, ако не беше една контрола между двата отбора, спечелена от португалците с 3:1. В този мач Роналдо създаде най-големи проблеми на защитата на „червените дяволи“.

7.В началото на кариерата си в Юнайтед, португалецът отнася много критики за честите си симулации. Дори собствените фенове освиркаха Роналдо за тези действия. Но след известно време той се отърва от дефекта и епитетът „симулант“ постепенно се отдалечи от него.

8.Трансферът на Роналдо от Юнайтед в Реал е най-скъпият в историята на футбола, заедно с този на Гарет Бейл. През 2009 година „кралският клуб“ плати за звездата 93,4 милиона евро.

9.Един от най-противоречивите голове на Кристиано Роналдо е в 3-ия кръг на Примера дивисион през сезон 2010/11 в мач срещу Реал Сосиедад. След удар от фаул, топката се удари в гърба на Пепе и влетя в мрежата. Много източници записаха като голмайстор защитника, но вестник Marca, който връчва приза Пичичи за най-много попадения, записа гола на Роналдо.

10.Роналдо стана враг №1 в Англия през 2006 г., след като допринесе за червения картон на Уейн Рууни на мача на островитяните с Португалия от световното първенство. Рууни фаулира Рикардо Карвальо, но именно Роналдо изпроси изгонването на нападателя. След това се очакваше да напусне Юнайтед, но сър Алекс си каза тежката дума...